20080429

şair burda

And when the sun cools
And when the stars fall
That's when I come back, when I come back to you

diyorsun ama brett
ama öyle bir diyorsun ki güneş de söner yıldızlar da düşer domuz da uçar,herşey mümkündür değil mi'ye çıkıyor yol;

And like a fool, I run right back to you

*Brett Anderson - Back To You

20080428

çizemem ben mutluluk falan resim mesim


Çok isterdim ki elime kalem aldığım zaman sadece yazmakla kalmayayım 3 boyutluyu 2ye sığdırıvereyim.belki ilerde bu beceriksizliğim konusunda harekete geçerim kim bilir neyse beceriksiz olmam var olan beceriklilerin becerilerine kör kılmıyor ya beni.estetik,melankoli ve narsisizm 3lüsünü başarıyla bir araya getirebilmiş biri varsa biri benimdir diğeri de Egon Schiele.Bu Avusturyalı adam 28 yaşında ölmüş,sanatının nereye gidebileceğini gösteremeden.ispanyol gribinden.karısı gibi.3 gün sonra ve ondan.kız kardeşiyle aralarındaki yakın ilişki nedeniyle ensest ,sonradan yerleştiği bir kasabada çocukları çıplak model olarak kullanması nedeniyle de pedofilik ilişkiler yaşamış biri olarak da bilinir.annesine yazdığı bir mektupdaki şu alıntıya bakalım hadi hep beraber;

All beautiful and noble qualities have been united in me ... I shall be the fruit which will leave eternal vitality behind even after its decay. How great must be your joy, therefore, to have given birth to me.

Bu derecede de narsistliğin dibine vurmuştur aynı zamanda.

Etkileyici tarzı bunlardan mı ileri gelir bilmem,ben kendisinin eserlerini Gustav Klimt-resimlerini satın alır,yeteneğini geliştirmesini teşvik eder ki Schiele kendisinden oldukça etkilenmiştir-'in eserlerine tercih ederim.


20080427

hello sunshine

Il me semble que je serais toujours bien là où je ne suis pas, et cette question de déménagement en est une que je discute sans cesse avec mon âme.

It always seems to me that I will be better off there where I am not, and this question of moving about is one that I discuss endlessly with my soul.


*baudelaire

20080425

Vapur martı vs

Hakan Şükür nam-ı diğer Torinolu Şaban buyurmuş ki kutlu doğum haftasına yakışan bir maç olsun,ardından bazı düdük makarnaları da durmamış ve buyurmuş hebelehöbölö laiklik,din devlet,hıtbıt.Spor ve din işlerinin birbirinden ayrılması olarak açıklanan bir terim olsa da onu şuracıkta kullnıversem ben, evet spor ve din işleri.Normal şartlar altında bir ergen edasıyla hohoho ne diyo lan bu diye dalga geçiceğimiz bir olayı devlet büyükleri olsun köşe yazarları olsun mantıksızca eleştirince dalga da geçemiyorsun.Sevmem etmem adamı o başka amma velakin söylediği şu söz kendi naçizane fikrinden başka bir şey değildir,Cumhuriyet'e yakışır bir görüntü oluyor da kutlu doğum haftasına yakıştırınca mı adam sorun oluyor.Peygamberi örnek almalı diyor herkes kafasına vuruyoruz,Atatürk kahramanım, rol modelim diyemedi diye mi?Cidden hayat ne garip vapur martı vs.

karışık meyve suyu

civciv tavuk yavrusu değildir.tavuk yavrusu'dur tavuğun yavrusu.civciv ise civcivdir.

kafan karıştı değil mi.değil.

20080421

There is only one kind of dance: the Robot.

british accent güzeldir evet daha güzelini buldum; new zeland accent!
yavşak australian ile cool british melezi,konuşsunlar sen dinle öyle.
nerden geliyor bu sevdanın kökeni diye sorarlar adama.HBO dizisi The Flight of the Conchords'dan geliyor diye cevaplar adam da.
bu adamlar hakkaten 2 kişilik müzik grubu,dizide olduğu gibi.bölümler genellikle şarkıların konularıyla müteşekkil absürd hallerden oluşuyor.absürd kelime manasıyla.Kendilerini misal şöyle tanımlıyorlarmış;"New Zealand’s fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo".tek sezonluk bir dizi olarak ömrünü tamamlamış gibi gözüküyor şimdilik konu edilicek şarkılar tükendiğinden.ne yazık!

şu alttaki video-i şahaneyi eklemezsem ayıp ederim.sondaki binary soloya dikkat eyle.


20080419

Go ask Alice

sawyer gelmiş diyara ve ben lineer regresyon nedir anlamadım.



20080417

They buy your happiness. Steal it.

13 gün ve sonra mayıs.
68.bindokuzyüzaltmışsekiz.
Fransa’da bahar,sokaklarda talebeler, kaldırım taşlarının altında plaj.

Herkes şimdi bunu konuşuyor,68 reloaded mı Fransa’daki olaylar?


Romantik solcu burjuva veletleri işgal eder Sorbonne’u,ardında gelen grevler, çatışmalar.Ne olursa olsun özgürlük.Despotizme açılan savaş.Elde edilen siyasi zafer değildiyse de sosyal hayatı kökünden değiştirdi çocuklar.

Kuşaklarına,68lilere getirilern eleştiriler olsa da-68 romantizminin overrated olması,düzenin oyuncak özgürlük dolanına alet olmaları vs- 68 ruhu bir çok genç kafanın başlangıç yapmasını sağlıyor o ya da bu şekilde.

Ben zaten vurulmuşum solun melankolikliğine.

Ve şöyle şeyler duyup heyecanlanmamak elde değil.

Breath

Kim ki-duk'un en beğendiğim filmlerinden biri değil belki.Yine de kim ki-duk.Mevsimler,hapishane,aşk,aldatan/aldatılan kadın,az ve öz kelam.

Kadının mevsimler fonu hazırlaması şahane bir görseldi,ardından dans ettiği sahneler de keza(fakat şarkı söyleme mevzu çok sinir bozucu,olabilir,uzak doğu kökenli lisanlarda şarkı söyleyen insanlara faşistçe yaklaşıp nefret etmek istiyor olabilirim,ama bu böyle).


Bilgisayar ekranındaki yansımasını gördüğümüz izleyici fikri de güzeldi ve aldatılan kadının bunu öğrendikten sonra kendini öldürmeye çalışan,karısını ve çocuklarını öldürmekten idama mahkum bir adama sürüklenmesi de manidardı.


Şu var ki mevsim temalı kim ki-duk isteniyorsa gidilecek yer
Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom,yok hapishane,aldatılma ikilisyse eğer Bin-jip.nokta.

20080411

muppet

Eve dönüş yolunda gerçek kimliğimi ele verdim.


Ordan bakınca nasıl gözüktüğünü tahmin edebiliyorum az çok.ama inan ki delilik değil bu,salaklık hiç değil,ciddi bir kişilik bunalımı diyeceksen ,cık o da değil.
Bu benim.

Çivisi çıkmış düzenin resmedildiği bu sezon trendleriyle bezeli dergimin ardından kahve eşliğinde özgürlüğün düşmanı otoritelerin-emek üstündeki otorite sermaye ve haklar üstündeki otorite devlet- nasıl yok edilmesi gerektiğinden dem vuran anarşist felsefe adlı kitabın sayfalarını karıştırdım.

Dergiyi ne kadar ilgimi çekiyorsa kitap da öyle.Bana ordan bir red bir de elle ver amca.

Otobüs perona yaklaşırken ispanyol markalı ceketimin made in morocco'lu etiketini gördüm,amerikan pabuçlarim da made in chine idi;rujumu tazelerken kulaklarımda el pueblo unido jamas sera vencido.

hımm.



20080409

.

Kişi aşık olduğunun fotoğrafını görünce,beyninde öyle şeyler oluyormuş ki kokain almış birininkine eş değer.

ve Grey's Anatomyde Meredith'cim der ki;

In the hospital, we see addiction every day. It's shocking, how many kinds of addiction exist. It would be too easy if it was just drugs and booze and cigarettes. I think the hardest part of kicking a habit is wanting to kick it. I mean, we get addicted for a reason, right? Often, too often, things that start out as just a normal part of your life at some point cross the line to obsessive, compulsive, out of control. It's the high we're chasing, the high that makes everything else fade away....

....The thing about addiction is, it never ends well. Because eventually, whatever it is that was getting us high, stops feeling good, and starts to hurt. Still, they say you don't kick the habit until you hit rock bottom. But how do you know when you are there? Because no matter how badly a thing is hurting us, sometimes, letting it go hurts even worse.



20080403

the yeh-yeh girl from paris





geçmişte güzellik saklı


ilham.


20080401

cherry blossom cat






yazdır benim olan,ama şimdilerde bahar aklımı çeliyor.
yalancı çıktı o da.




kediler tanakawho
kareler
.ash
muhteşem ağaç aysikukedisi
daha da muhteşem ağaç dalı jormungand